Ако изборите са днес Борисов ще ги спечели, сочи проучване С

...
Ако изборите са днес Борисов ще ги спечели, сочи проучване С
Коментари Харесай

Проучване: Ако изборите са днес Борисов се връща на власт

Ако изборите са през днешния ден Борисов ще ги завоюва, сочи проучване 

" С най-голямо доверие се употребява президентството, както и Радев - 49,3%. То леко е спаднало поради позициите му. Недоверието към държавното управление е 69%. Статистиката се стабилизира. Ние не даваме алтернатива " не мога да преценява ", по този начин доверието и недоверието са повече. 77,2% е недоверието в Народното събрание ". Това съобщи за " Твоят ден " по NOVA NEWS социологът Юлий Павлов от Центъра за разбори и маркетинг.

Около 45% считат, че най-големият проблем у нас е инфлацията и високите цени. " Войната в Украйна стартира да набира скорост като част от огромните проблеми. Хората задават отговорите, ние не даваме варианти на този въпрос ", посочи социологът.

35,8% от запитаните предвиждат предварителни избори до края на годината. " 65% чакат предварителни избори като цяло, само че на въпроса дали би трябвало да има такива, нещата се обръщат. Над 50% желаят по-скоро да има вътрешни промени в държавното управление ", разкри Павлов.

Електориалните настройки демонстрират, че с най-високо партийно доверие е ГЕРБ, следван от Политическа партия и Българска социалистическа партия. Според изследването " Български напредък " ще има към 7% и ще влезе в Народното събрание. Предвижданията са 8 партии да влязат в Народно събрание ", уточни той.



За задачите на изследването 820 души са интервюирани по домовете в интервала от 4 до 9 май, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР